Γιατροί του Σήμερα – Doctors Of Today Ποιοτική και οικονομική παρέμβαση στην υγεία - Άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA)

2014-12-15 21:18

Άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA)

Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Διότι δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης.

O πολιτισμός και η ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας, συνδέονται άμεσα με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και ο σεβασμός της διαφορετικότητας του άλλου, επιβάλλει την ισότιμη αντιμετώπιση και την φροντίδα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και άλλων κοινωνικών κατηγοριών που πλήττονται από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη χώρα μας τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές και αισθητηριακές αναπηρίες ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού, δίχως ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί.

Σήμερα οι πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειές τους, βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, τη χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση.

Οι «Γιατροί του Σήμερα» θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν καλύτερο γι΄αυτά τα άτομα και τις οικογένειές τους στον τομέα της υγείας

Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν γίνεις η ίδια μαμά. Πόσες φορές δεν έχετε θυμηθεί τα λόγια των μαμάδων σας, όταν σας έλεγαν «κάποτε θα γίνεις κι εσύ μαμά και θα με καταλάβεις». Ναι, τώρα που έχετε δικά σας παιδιά τις καταλαβαίνετε και αναγνωρίζετε όλα όσα έκαναν, για να σας μεγαλώσουν.

 

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες μαμάδες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες.

Μαμάδες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Μαμάδες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ.

Μαμάδες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.

Σε αυτές τις μαμάδες αξίζει όλοι μας να υποκλινόμαστε:

·         Επειδή άκουσαν τα χειρότερα από το στόμα των γιατρών, αλλά κατάφεραν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συνεχίσουν.

·         Επειδή αντιμετωπίζουν καθημερινά τα βλέμματα, τις κακίες και τα αρνητικά σχόλια με αξιοπρέπεια και στωικότητα.

·         Επειδή είναι δυνατές, τόσο δυνατές που και οι ίδιες απορούν με τη δύναμη τους.

·         Επειδή, εκτός από μαμάδες, είναι και γιατροί και φυσιοθεραπευτές και λογοθεραπευτές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το παιδί τους.

·         Επειδή κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από τις άλλες, όμως αυτές δεν το βάζουν κάτω

·         Επειδή πάντα ελπίζουν, ακόμα κι όταν φαινομενικά δεν υπάρχει ελπίδα

·         Επειδή έχουν ανεξάντλητη υπομονή

·         Επειδή γνωρίζουν πως το παιδί τους τις χρειάζεται όσο τίποτα άλλο στον κόσμο

·         Επειδή θα έδιναν και τη ζωή τους, για να κάνουν τα παιδιά τους όλα αυτά τα μικρά …δηθεν ενοχλητικά πράγματα, που κάνουν τα άλλα παιδιά

·         Επειδή, τελικά, όταν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν βλέπουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά μονάχα τα αγγελούδια τους…

Για όλα τα παραπάνω και άλλα πολά, οι «Γιατροί του Σήμερα» θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν καλύτερο γι΄αυτά τα άτομα και τις οικογένειές τους στον τομέα της υγείας

 

Υπάρχουν ειδικές παροχές και τρόπος αντιμετόπισης για τα ΑΜΕΑ, ακόμα και για τα πιο δύσκολα σε προσέγγιση άτομα.

ΟΙ παρεμβάσεις των «Γιατρών του Σήμερα» περιλαμβάνουν όλο τα φάσμα των προβλημάτων υγείας.

Πχ : Οδοντιατρική Φροντίδα

Υπάρχουν συνεργασίες με οδοντιάτρους και οδοντιατρικά κέντρα, με υψηλότατες πιστοποιήσεις (ISO, TEMOS κλπ), όπου εκτελούνται όλες οι οδοντιατρικές εργασίες, όλων των οδοντιατρικών ειδικοτήτων.

Ειδικά για τα ΑΜΕΑ γίνεται ειδική μέθη στο οδοντιατρείο, από ιδιαιτέρως εξειδικευμένο αναισθησιολόγο, έτσι ώστε να καταστεί δυνατη η πρόσβαση στον ασθενή, όταν αυτή είναι δύσκολη ή αδύνατη. Σε τέτοια περιστατικά γίνονται όλες οι οδοντιατρικές εργασίες που χρειάζονται σε μια συνεδρία, ώστε να εξυπηρετηθεί ο ασθενής σε μια μέρα, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης.

 

Περιττό να αναφέρουμε, ότι όλα τα ανωτέρω γίνονται υπό συνθήκες απολύτου ασφάλειας για τον ασθενή.

Έχουν γίνει έως τώρα πάνω από 5.000 περιστατικά, με απόλυτη επιτυχία.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σ΄αυτή τη φάση (όταν ο ασθενής κοιμάται) με φορητό εξοπλισμό

·         Αιματολογικές εξετάσεις

·         Υπέρηχοι θυρεοειδούς, καρδιάς, κοιλιάς και αγγείων

·         Ακτινογραφίες

·         Κλινική εξέταση

Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς δεν έχουν κάνει ποτέ εξετάσεις, λόγω της προβληματικής πρόσβασης.

Ανάλογες προσεγγίσεις γίνονται και σε περίπτωση οποιοδήποτε χειρουργείου , αιμοληψίας , αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας κτλ

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους, αξίζουν ιδιαίτερης διευκόλυνσης, φροντίδας και αγάπης ! ! ! !

Στον κόσμο που ζούμε δεν περισσεύει κανείς ! ! !

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

www.doctorsoftoday.org

 τηλ: 210 6211880 , 211 0125668 

 info@doctorsoftoday.org